MayonnaiseMayonnaise

Cartofii prajiti sunt serviti garnitura la diverse preparate. Dar pot fi si o masa consistenta, mai ales atunci cand ii servesti cu maioneza. Iata cateva lucruri despre maioneza despre care nu stiai si te vor putea surprinde chiar.

1. Procesul de a face cat mai multa maioneza incepe cu puiul, si nu cu oul,  in laboratoare, in care echipe intregi de geneticieni instruiti aleg cele mai potrivite gaini pentru oua. Odata iesiti din gaoace,puii de sex masculin sunt separati de femele. Acestora din urma le este taiat ciocul inainte de a fi mutate in custi. Conform Departamentului de Agricultura din USA, aceasta procedura de rutina previne canibalismul in randul zburatoarelor, precum si confruntarea dintre acestea.

2.Cca 80 de milioane de oua sau aproximativ 1% din cele 8 bilioane de oua produse anual in USA, sunt folosite pentru a face maioneza de pe rafturile magazinelor.

3. Odata ce ouale au fost selectate si sparte, acestea sunt procesate in niste rezervoare mari, in care se mai adauga ulei de soia, otet, sare si alte mirodenii, toate transformandu-se mai apoi in maioneza.

4. Anul trecut, americanii au cumparat aproximativ 177 de milioane de galoane cu maioneza, suficient pentru a umple 268 de bazine de inot olimpice sau pentru a umple 2/3 din Empire State Building.

5. In 2013, americanii au cheltuit 2 miliarde de dolari pe maioneza, mai mult decat pentru oricare alt condiment, incluzand ketchup.

6. Chiar daca nu iti place maioneza, este foarte posibil ca ea sa fie prezenta intr-un fel de mancare preferat al tau.

7. Maioneza nu este atat de rea pentru sanatate dupa cum crezi. Trebuie sa controlezi marimea portiei de maioneza pe care o mananci. Spre deosebire de alte produse etichetate ca fiind destinate diabeticilor, maioneza cu grasimi reduse este chiar o alegere mai buna si mai sanatoasa.

8. Maioneza fara oua exista, si chiar e destul de gustoasa.

9. Cea mai gustoasa si mai sanatoasa maioneza este cea pe care o faci tu singur acasa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *