Blogroll

Categorii

Arhive

Ferrari-LaFerrari
Ferrari-LaFerrari

In cazul in care esti un pasionat de automobile si de lumea acestora probabil ca ai auzit de Ferari LaFerrari ( nici noi nu sunt impresionati de alegerea numelui). Chiar daca numele acestui automobil nu este foarte impresionant exista numeroase alte lucruri care iti vor trezi interesul.

Pentru inceput ar trebui sa stii ca automobilul va fi realizat in 499 de exemplare. In cazul ca vei dori sa achiztionezi un Ferrari LaFerrari va trebui sa scoti din buzunar mai bine de 1.4 milioane de dolari. Dar nu te repezi sa faci economii, deoarece cele 499 de modele au fost deja vandute.

Masina dispune de un motor V12 care produce un total de 789 de cai putere. Avand in vedere ca masina este una deosebit de usoara, cei 789 de cai vor fi mai mult decat suficienti pentru a te impinge in scaun. Aparent inginerii nu au fost de aceeasi parere si s-au decis sa mai adauge un motor electric ce dezvolta 161 de cai putere la randul sau. In total masina ajunge sa dezvolte 950 de cai putere. In cazul in care doresti sa te bucuri de puterea unei supermasini dar in acelasi timp vrei sa salvezi planeta, Ferrari LaFerrari este un model care iti ofera aceasta combinatie fiind un adevarat hibrid.

Viteza maxima pentru acest bolid este de 350 de km/h sau 217 mile pe ora pentru cei ce prefera sistemul imperial. LaFerrari va ajunge de la 0 la 100 de km/h, asta daca schimbi vitezele destul de rapid, in mai putin de 3 secunde.

Masina este dotata cu un sistem aerodinamic activ. Asta inseamna ca masina isi schimba forma in functie de viteza pentru a fi mai stabila aerodinamic. Spoilerul din spate se ridica in mod automat la viteza ridicata. Pe langa acesta masina are o serie de flaps-uri in partea din spate si fata care directioneaza aerul sub masina si spre radiatoare. La o viteza de 200 de km/h aceasta va ajunge sa genereze o forta de apasare de 500 de kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

PC: Riscurile unui sistem de racire pe apa

mie iun. 25 , 2014
Daca esti un gamer serios sau un entuziast cand vine vorba de componente PC cu siguranta ca te-ai gandit la alternativa folosirii unui sistem de […]