Toate mamicile isi fac foarte multe griji in ceea ce priveste alimentatia. Ele fac acest lucru fara sa realizeze ca supraalimentatia nu face decta rau copilului. Mamicile cred ca daca micutii nu mananaca suficient, inseamna ca nu sunt suficient de sanatosi. De multa vreme s-a emis faptul ca persoanele care sunt slabe inseamna ca nu se alimenteaza suficient.

Tocami din cauza ca se crede faptul ca oamenii care sunt slabi inseamna ca nu sunt suficienti de sanatosi se ajunge la obezitate. In loc sa manance pana sa isi pototoleasca foamea, oamenii incep sa manance pana cand nu se mai pot ridica de la masa.

Greutatea copiilor variaza de obicei in functie de cultura si de principiile fiecarei familii. De regula, unii oameni cred ca micutii trebuie sa fie mai durdulii pentru ca asa sunt ei mai frumosi si mai sanatosi. Sigur, acest lucru este total eronat. Un copil, la fel ca si un adult trebuie sa manance excat atat cat ii cere organismul si niciodata mai mult. Multi dintre parinti cred ca daca administreaza copilului nutrienti peste masura acestia vor fi mai sanatosi. Ei bine, aflati ca adevarul este exact contrariul.

In cazul in care sunteti o mamica foarte nelinistita pentru ca nu mai stiti ce mancare sa ii administrati copilului trebuie sa apelati la un medic pediatru. El stie cel mai bine cum ar trebui sa fie administrata mancarea pentru cei mici.

Mamicile au tendinta de a supralimenta micutii pentru ca asa considera ele ca se dezvolta si cresc mai repede. Este foarte important ca fiecare mamica sa fie constienta de faptul ca atata timp cat copilul ia in greutate cat de putin si incepe sa se dezvolte nu trebuie sa intre in panica.  Este de asemenea esential sa stiti sa opriti alimentatia la copii atunci cand el mananca excesiv. Pentru acest lucru trebuie sa va cunoasteti foarte bine organismul copilului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *