Nu mai este mult si urmeaza aceasta mare sarbatoare a crestinilor, si anume sarbatoare Sfantului Andrei. Romanii serbeaza cu strictete aceasta sarbatoare mai ales avand in vedere ca este un o libera, prin lege. Foarte multe persoane nu stiu ca de aceatsa sarbatoare se speculeaza tot felul de traditii. Vorbesc despre tinerii carora parintii nu le-au povestit despre traditiile si obiceiurile acestor sarbatori. Aceasta nestire se trage fie din prisma faptului ca unii nu cred in superstitii fie ca au fost considerate cu adevarat neimportante.

Exista oameni insa care doresc sa faca lucrurile care sunt considerate superstitii tocmai pentru a afla daca aceste lucruri sunt adevarate. Pentru acestia, am pregatit urmatorul articol care vorbeste mai multe despre sarbatoarea Lupilor.

In noaptea de 30 noiembrie lupii se aduna, iar Sf. Andrei imparte prada, pentru iarna care incepe, fiecarui lup. Ca sa-si apere gospodaria de lupi, se obisnuieste si astazi la tara sa se unga tarusii de la poarta, ferestrele si pragul usilor cu usturoi. In unele parti se ung cu usturoi chiar si fantanile. Alti gospodari fac o cruce de ceara si o lipesc la vite, insa numai la cele de parte barbateasca: boi, berbeci, armasari, tapi, si anume pe cornul din dreapta.

Tot din cauza lupilor nu se matura toata ziua, nu se da gunoiul afara, nu se ranesc grajdurile, nu se piaptana, nu se fac zgarieturi, nu se face pomana si nu se da nimic cu imprumut. Daca stapanii casei nu muncesc, lupul nu se poate apropia. Totusi, cand soarta scrie altfel, primejdia nu se poate indeparta, caci peste cele hotarate de Sf. Andrei, nimeni nu poate trece.

Asadar, aceasta sarbatoare a crestinatatii este una extrem de importanta mai ales avand in vedere aceste lucruri. De asemenea, multe femei doresc sa afle care ii este ursitul si apeleaza la aceste superstitii. Daca sunt adevarate sau nu ramane doar la aprecierea dvs.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *