Toate femeile isi doresc sa fie frumoase si sa arate cat mai bine. Sigur ca parul contribuie foarte mult la infrumusetarea chipului, mai ales ca poate scoate in evidenta cele mai frumoase trasaturi.

Nu este deloc placut cand parul incepe sa cada si se rareste parca din ce in ce mai tare. Am auzit foarte multe femei care se plang de faptul ca le cade foarte tare parul si bineinteles ca incep sa isi faca griji din aceasta privinta.

Caderea parului se afla pe lista problemelor cu care se confrunta multe dintre femei. Si nu e tocmai o problema de neglijat in momentul in care cantitatea de par pierduta depaseste limitele normale. Ea poate avea o serie de cauze, atat externe organismului, cat si interne, iar netratata la timp poate avea consecinte grave atata din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Cauzele genetice ale caderii parului la femei sunt in general permanente, in timp ce cauzele non-genetice sunt temporare.

Cand testosteronul intra in contact cu enzimele din celula de par, se transforma intr-un androgen mai puternic numit DHT, care mai apoi se combina cu receptorii foliculului de par. In timp, un exces de DHT in la nivelul foliculilor de par cauzeaza micsorarea firului, care la randul lui afecteaza perioada de odihna si de crestere a parului.

Daca problema caderii parului este de ordin genetic, atunci cauza ar putea fi incapacitatea organismului de a determina cresterea noului fir de par intr-un ritm rapid, asa ca firul de par intra in repaos prea devreme si apoi cade. Alopecia androgenetica nu este cauzata de o boala in mod direct, dar depinde de varsta, nivelul de testosteron din organism sau de ereditate.

Asadar, este foarte important sa determinati cauza caderii parului dvs daca va doriti ca aspectul fizic al dvs sa fie unul de invidiat. Mai ramane sa tratati problema cu totul si astfel va veti putea bucura de un par frumos, sanatos si stralucitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *