Blogroll

Categorii

Arhive

Astazi, foarte multe persoane se confrunta cu depresia si asta din cauza diferitelor probleme pe care le traverseaza de-a lungul vietii. Lipsa unui partener de viata, lipsa prietenilor sau singuratatea pot fi doar cateva cauze ale depresiei cu care se confrunta astazi oamenii.

Animalele de companie pot fi niste ajutoare semnificative in aceasta privinta deoarece sunt inzestrate cu calitati deosebite de vindecare pentru proprietarii lor. Ele sunt eficiente, mai ales in cazul persoanelor in varsta care nu sufera in mod special de o boala anume, ci de singuratate. Acest lucru poate fi extrem de suparator pentru oameni, iar afectiunea poate avea un efect de intarire, in special dragostea neconditionata a unui animal pentru stapanul sau. Animalele de companie au in general o influenta care produce linistea si de asemenea, acestea distrag persoanele de la frica, singuratate sau durere.

S-a demonstrat faptul ca pacientii care sunt internati in spitale din cauza depresiei si care au primit vizite de la propriile lor animale de companie au raspuns mult mai bine la tratament. Animalele induc pacientilor ideea ca viata este valoroasa din toate punctele de vedere, astfel ca cel mai bine raspund la acest tratament copii, dar si batranii. Animalele de companie aduc bucurie, distractie, acceptare neconditionata si loialitate fata de proprietarii lor.

Animalele frecvent utilizate in aceste terapii sunt cainii, pisicile, papagalii sau alte animale domestice sau chiar mamifere marine. Aceste animale sunt orientate catre oameni prin faptul ca sunt calme si blande.  Studiile arata ca pacientii sunt mult mai relaxati in prezenta terapeutilor care vin acompaniati de animale. Animalele reprezinta o terapie pentru copii deoarece isi dau seama ca acestea nu reprezinta un pericol si se simt in siguranta in prezenta lor prin faptul ca reusesc sa stabileasca o conexiune emotionala cu ele. Acest tratament este foarte eficient in cazul copiilor care s-au confruntat cu probleme legate de divortul parintilor, moartea acestora sau copii care au fost victimele unor agresiuni fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Cum sa gestionam schimbarile

mar iul. 21 , 2015
Ne intalnim deseori cu schimbari in vietile noastre. Foarte multe sunt schimbari asteptate, foarte multe sunt schimbari la care nici macar nu ne asteptam. Ce […]
schimbare