Medic-familie
Medic-familie

Ai auzit ca poti fi vandut daca esti pacient? Probabil ca nu te mai mira nimic cand vine vorba de sistemul medical din Romania incat o intrebare de acest gen nu poate decat sa atraga cele mai multe raspunsuri de „da”, incat adeseori ajungi sa te intrebi daca mai stii care este medicul tau de familie.

Cu siguranta ai auzit ca poti fi comercializat ca pe o marfa, incat medicii ajung sa isi vanda intre ei listele de pacienti pe bani din ce in ce mai putini, incat valoarea umana ajunge sa se desprecieze, si pacientul sa nu mai aiba insemnatate pentru acestia. Cei mai multi medici care ies la pensie decid sa isi vand praxisul cumpus din intrastructura, constructie, echipamente medicale si in cele din urma liste de pacienti. Cat si cum afecteaza intre sistemul nimeni nu poate da un raspuns, pentru ca nimeni nu isi asuma consecinte pentru actiunile pe care le fac, cautand mereu un tap ispasitor pe care sa dea vina.

Pacientul daca este asigurat poate fi vandul pe sub mana de catre medicii de familie pentru o suma care valoreaza intre 8 si 14 euro, astfel incat daca esti medic debutant oricand iti poti cumpara lista de pacienti daca ai cel putin 10.000 euro. In felul acesta iti vei asigura un loc in care sa practici medicina de familie si sa iti asiguri cu timpul o finantare din partea statului pentru activitatile si pentru supervizarea pe care le-o poti acorda pacientilor.

Tu ca si pacient ai vreun cuvant de spus? Daca consideri ca nu esti de acord cu aceste practici, oricand poti informa sistemul medical si poti depune o cerere catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel incat sa spui situatia in care esti si sa incerci sa primesti un raspuns posibil pentru a remedia acest lucru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *