Exista foarte multi parinti care nu isi dau seama cat de mult conteaza lectura pentru copii. Potrivit unor statistici recente se pare ca doar unul din trei parinti citesc o poveste de noapte buna copiilor. Cea mai mare parte a parintilor prefera sa petreaca timp in fata calculatorului, a laptopului sau cu tableta in mana. Sigur ca aceste lucruri nu sunt deloc benefice petru copil insa parintii nu isi dau seama de acest lucru.

Daca ii vei citi copilului nu inseamna ca te vei juca cu el, asa cum foarte multi dintre parinti ar crede. Cititul este un element definitoriu in dezvoltarea copilului. Copiilor carora li se citeste in fiecare zi sunt mult mai pregatit pentru scoala, invata mult mai repede si mult mai bine . In plus, daca iti vei forma un ritual din a-i citi copilului acest lucru ii va dezvolta apetitul pentru citit. Mai mult, cu siguranta iti doresti sa existe o relatie frumoasa intre tine si micutul tau. Simplul fapt ca citesti cu micutul tau va fprma o legatura foarte frumoasa intre tine si el, iar acest lucru va va lega mult mai tare.

Trebuie sa faci astfel incat sa ii citesti copilului pentru ca acest lucru il linisteste foarte tare. Probabil ca nu iti dai seama insa haosul exista in viata de zi cu zi a copilului. Daca ii vei citi copilului acesta va adormi mult mai repede. Chiar daca nu iti  dai seama, citittul il linisteste pe copilul tau. Trebuie doar sa incerci si vei bserva cum se va linisti pur si simplu. In plus, nu doar ca micutul se va simti mai bine ci si parintii vor fi mai odihniti si mai linistiti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *