Copilul este cea mai importanta persoana din viata noastra. Incercam sa facem tot posibilul pentru ca micutul nostru sa aiba parte de tot ce e mai bun si incercam sa facem astfel incat sa cunoasca pericolul cat mai tarziu.

Se intampla de foarte multe ori ca micutii sa fie impreviibili si sa nu ne dam seama cand fac un anumit lucru care le pune sanatatea dar si viata in pericol. Ce trebuie sa faci in momentul in care tocmai vezi ca micutul tau a luat inghititura buna de detergent sau de vreo alta substanta toxica?

Ei bine, in cazul in care observi asta trebuie in primul rand sa indepartezi bebelusul de substanta otravitoare. Incearca sa il determini cumva pe micut sa scoata din gurita ceea ce i-a mai ramas si pastreaza substanta intr-un recipient pentru ca medicii sa identifice mai usor remediul ei.

Se intampla sa apara tot felul de reactii si de simptome precum convulsii, pierderea cunostintei, dificultati in dificultate si alte lucruri. Ei bine, in acest caz trebuie sa suni cat mai repede la 112 si sa soliciti o ambulanta.

Nu incerca sa ii dai copilului ceva care s ail determine sa vomite pentru ca est piosibil sa ii inrautatesti situatia. Probabil ca ti se pare o idee buna sa il ajuti sa elimine substanta toxica din organism insa uneori acest lucru poate sa ii faca mai mult rau decat bine. Daca substanta este foarte toxica ii poate provoca leziuni si mai mari.

Ce faci daca micutul nu are simptome? In care in care vezi ca micutul nu are simptome foarte grave trebuie sa suni la un centru specializat pentru astfel de situatii. Chiar daca nu are simptome nu inseamna ca micutul nu a patit nimic si ca totul este bine. Este foarte important sa ai grija si sa faci investigatii indiferent ce o fi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *