creante

Momentul prezent reprezinta o mare incercare pentru fiecare dintre noi, mai ales ca unele locuri de munca dispar, piata muncii este in continua scadere, iar efectul de migrare este cel mai des intalnit. Totusi ce se intampla cu acesti oameni care pleaca? Oare ce lasa ei in urma lor va putea fi vreodata contorizat?

Datorii si imprumuturi lasate in urma

Cei mai multi se imprumuta pentru un trai decent, altii se imprumuta pentru o noua achizitie mobila sau imobila, insa, in ultima instanta este vorba de o suma de bani, in Ron, Euro sau Dolari. Cu timpul aceasta suma, daca nu este returnata, mai ales in cazul in care a fost imprumutata de la banca, ea aduna penalitati, costuri suplimentare de gestionare a conturilor si in cele din urma sume extra la cea initiala.

Metoda 1: Recuperarea creantelor cu ajutorul companiilor specializate

creanteCea mai sigura metoda este de a returna suma imprumutata cu ajutorul furnizat de o companie de recuperare creante. In acest fel, daca agentul economic de tip banca nu isi poate sustrage creditele imprumutate prin contractele aferente, apeleaza la o societate de recuperari creante care se ocupa de realizarea si intocmirea dosarului de acte. Ce presupune aceasta etapa?

Este vorba de notificarea imprumutatorului, de trimiterea cererii de returnare a valorii imprumutate, oferirea unor modalitati suplimentare de plata, iar in cel mai aprig caz aplicarea unei sentinte definitive si executarea silita din domiciliu.

Metoda 2: Achitare cu ajutorul unui practicant in insolventa

Probabil ca nu multe persoane adopta aceasta strategie, insa, da roade ori de cate ori este necesar. Un practician in insolventa poate fi extrem de bine pregatit si de altfel poate sugera, actiona si lua cele mai sigure reguli astfel incat clientul in cauza sa fie achitabil din punct de vedere al sumei imprumutate, dar sa nu isi piarda locuinta, proprietatea sau integritatea.

In cazul in care suma nu este acoperita, iar creanta devine una peste valoarea bunurilor constituite, atunci, se pot reflecta masuri suplimentare de plata. Se aplica la radierea autoturismului, a societatii comerciale, vinderea bunurilor detinute sau scoaterea la licitatie a terenurilor detinute. Pentru recuperari creante Cluj se face apel la cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu, cu studii extrem de vaste si cu experienta cu renume.

Metoda 3: Plata la timp catre orice institutie financiara

Cea mai sigura dintre metode este urmarirea unui desfasurator de plata, achitarea la timp a sumei contracarate si de altfel stabilirea unui buget bine delimitat pentru astfel de situatii. Consultanta in ceea ce priveste apelul catre o persoana abilitata si cu vaste cunostinte este mai mult decat suficient pentru cineva care se regaseste in imposibilitatea de a returna un credit, un imprumut sau o suma de bani, cu tot cu penalitatile aferente.

Unele companii de avocatura, legislatura si juridica ofera consultanta pentru romanii plecati in strainatate, care se afla in una din situatiile de mai sus, in masura in care li se pun la dispozitie servicii legate de dreptul la munca, la familie, la asigurari si daune sau asociatii si fundatii. Singurul interes al companiilor de recuperari creante este ca fiecare parte sa isi indeplineasca obligatia contractuala, iar succesul sa fie pe deplin indeplinit.

Cum definim creantele?

creantePentru cei cu vaste cunostinte in domeniu nu mai este de prisos sa mentionam definitia cuvantului, insa, restul au nevoie de o definitie clara care sa acopere nevoia de informatie. Din acest punct de vedere, se numesc creante acele diferente pozitive de curs valutar aferente perioadei de intrare in patrimoniu a sumei si data de inchidere a circuitului de schimb. Insa, dexul defineste creante drepturile creditorului de a pretinde de la debitor partea sa de bani sau de executare a unei obligatii. Creantele pot fi de natura banoasa, imobiliara sau mobila.

Sistemul de recuperare al creantelor

Un sistem bine pus la punct de recuperare al creantelor respecta procedura de lucru certificata ISO, cu rezultatul de a imbunanati elementele procesului de recuperare, incat nicio parte sa nu piarda valoric. Nevoile clientilor, debitori si creditori, asigura verificarea, recuperarea si completarea documentelor aferente creantei. Instiintarea agentilor economici la care se identifica creante se face in prima faza, apoi de aloca timpul necesar de restituire a sumei si a penalitatilor, iar cel mai important este ca toul sa se desfasoare in legalitate.

creanteSistemul de recuperare creante se face din dublu argument: cel financiar, si cel al eficientei. Primul argument, cel financiar are in discutie cheltuielile efectuate de companie, care avansate inseamna recuperarea debitelor. Iar argumentul eficientei primeaza pentru ca indiferent de dimensiunea problemei, de natura sa, profesionistii vor avea grija ca fiecare parte sa fie motiva, sa primeasca, sa returneze si sa achite datoria pe cale juridica si legala. Succesul sistemului de recuperare al creantelor consta in accetul pus pe factorul uman, care este perfect capabil sa inteleaga procesele la care se supune si posibilitatea de a duce la bun sfarsit activitatea juridica.

Blogger: Ankez

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *